U bent hier

Strengere maatregelen in Liedekerke

Datum: 
woensdag, 28 oktober, 2020

Onze activiteiten worden tijdelijk opgeschort, en dit alvast tot en met 11 15 november. 

 

 

Hieronder het besluit door het schepencollega van 28/10. Voor onze club onthouden we dat sporten in clubverband niet is toegestaan - maar je kan wel nog individueel sporten, in het gezin of (mits afstand te respcteren) met max 4 personen.

Besluit schepencollege van 28/10 (op 9/11 zijn de maatregelen verlengd tot 15/11)

Georganiseerde sportactiviteiten zijn niet langer toegestaan. Zowel indoor als outdoor. De nieuwe maatregel zal in gaan vanaf middernacht en is morgen dus al van kracht.

Deze maatregelen zijn strenger dan de Vlaamse maatregelen omwille van de slechtere coronacijfers in onze gemeente en gelden al zeker tot en met 11 15 november:

Zwembad: volledig gesloten voor publiek en verenigingen

Sporthal en Bokaal: volledig gesloten

Voetbalvelden B- en C: volledig gesloten

Schaatshal: volledig gesloten

Het D-terrein, de Finse piste, het skateterrein en de basketbalveldjes zijn wel nog toegankelijk om in niet-georganiseerd verband te sporten onder de volgende voorwaarden:

  • Voor kinderen onder 13 jaar zijn er geen beperkingen
  • voor personen vanaf 13 jaar zijn toegelaten indien:

o individueel

o er gesport wordt binnen het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. In deze context is onderling contact toegestaan.

o er gesport wordt in groepjes van maximum 4 personen zoals voorzien in de limiet voor maximum toegelaten samenscholingen in niet-georganiseerde context.

Bij sporten met personen buiten het huishouden wordt steeds de afstand van 1,5m gerespecteerd tijdens het sporten

Na 11 15 november wordt bekeken of er weer versoepelingen kunnen doorgevoerd worden en of er opnieuw in georganiseerd verband kan gesport worden,